همانطور که چشمها به مثابه پنجرههای روح هستند، هوش تجاری نیز همانند پنجرهاي به پویایی کسبوکار است که کارایی، بازده عملیاتی و فرصتهای استفاده نشده را آشکار میکند. هوش تجاری یا BI )Business Intelligence) ، مجموعهاي از فناوریها و فرایندهایی است که به افراد در تمام سطوح سازمان، اجازه دسترسی و تحلیل داده را میدهد.
بدون وجود افرادی که بتوانند اطلاعات را تفسیر كنند و بهکار گیرند، هوش تجاری مفید نخواهد بود. به همین علت، هوش تجاری کمتر وابسته به فناوری و بیشتر تحت تاثیر ابداع و فرهنگ است و اينکه افراد آن را به عنوان یک دارایی مهم در نظر بگیرند. هدف هوش تجاری تسهیل تصمیم گیری و تصمیم سازی بر اساس حقایق سازمانی می باشد.
با رقابتی شدن اقتصاد و کسب و کار موضوع "معنا بخشيدن به دادههای سازمانی" و تسهیل فرآيند "تصميمسازي" مرکز توجه کارشناسان فناوري اطلاعات و متخصصان علم مديريت و کسب و کار قرار گرفته است. هوش تجاری یا هوش رقابتی تنها زمانی میتواند ارزشآفرینی کند که توسط افراد بهدرستی به کار برده شود. در چند سال اخیر در کشور ما پیاده سازی سیستم های هوشمند رواج یافته است اما مشکلی که در پیاده سازی موفق و ادامه پروژه های فوق دیده می شود، نداشتن ادبیات مشترک بین افراد و نیز عدم استفاده از متدولوژی مناسب در پیاده سازی می باشد.
هدف دوره
هدف اين دوره آشنايي مخاطبین با مفاهيم، كاربردها و روندهاي نوين هوش تجاری در مدیریت و راهبری چنین پروژه هایی، مي باشد. شركت كنندگان اين دوره علاوه بر اينكه بايد نسبت به مباحث فناوري اطلاعات و ارتباطات ديدگاه مديريتي مستقلي داشته باشند، هم چنین باید از مباحث اولیه مدیریت کسب و کار نیز مطلع بوده و با مفاهیم و راه حل های فناوری اطلاعات، داده، پایگاه داده تحلیلی و مدیریت پروژه نیز آشنا باشند.
مباحث اين دوره به مديران كمك ميكند تا با آشنايي با حوزه هوش تجاری، به تجهيز و بسيج منابع مالي و انساني سازمان در جهت افزايش كيفيت تصميمگيريها و بهرهمندي از يافتههاي دانشي ناشي از تجزيه و تحليل حجم عظيمي از اطلاعات، از طريق بكارگيري فنون و تكنيكهاي هوش تجاری پرداخته و سازمان خود را به مغزافزار، نرمافزار و سختافزار مربوطه مجهز نمايند.
هم چنین کارشناسان فناوری اطلاعات و برنامهنويسان و طراحان راهحلهاي سازماني مبتني بر فناوري اطلاعات را با کسب اطلاع از مفاهیم و مدل های کسب و کار از یک سو و نحوه استخراج نیازهای کسب و کار و نیز متدولوژی مناسب در پیاد سازی چنین پروژه هایی تجهیز می کند.
خلاصه اینکه، هدف اصلی این دوره آشنایی مخاطبین با مفاهیم هوش تجاری و مکانیزم های توسعه آن در سازمان بوده و سرفصل های فنی پیاده سازی در کنار کارهای کلاسی عملی مورد توجه قرار خواهند داشت.
محتوای دوره
مدل دوره آموزشی هوش تجاری، به طورکلی شامل 5 مبحث اصلي مفاهیم کسبوکار، مفاهیم فناوری اطلاعات، مفاهیم میان رشتهای، مفاهیم هوش تجاری و مدیریت پروژه و برنامه هوش تجاری و تک درس ها، سمينارهای تخصصي و کارگاههای آموزشی مربوطه مي باشد. اين دوره بر مبناي استاندارد آموزشي دوره هوش تجاري مؤسسه TWDIامريكا و با توجه به ويژگي مخاطبين در كشور طراحي شده است.
موضوعات تک درس ها، سمينارهای تخصصي و کارگاههای آموزشی دوره عبارتند از:
عناوين دروس دوره حرفه اي هوش تجاری (گرایش رهبری و مدیریت)
ردیف
موضوع
1
مفاهيم، مدلها و مديريت كسب و كار
2
مدیریت استراتژیک
3
کارگاه آموزشی مدیریت استراتژیک
4
مفاهيم فناوري اطلاعات و ارتباطات و كاربرد آن در كسب و كار
5
کاربردهای راه حل های فناوری اطلاعات در مدیریت کسب و کار و مدیریت دانش (KM)
کارگاه آموزشی مدیریت عملکرد کسب و کار و شاخص های کلیدی عملکرد (KPI)
8
مفاهیم بنیادی داده، کیفیت داده، داده کاوی
9
سمینار تخصصی داده کاوی – (Data mining)
10
مفاهیم پایه هوش تجاری (BI)
11
کارگاه آموزشی سنجش آمادگی هوش تجاری (BI readiness)
12
مفاهیم پایه انباره داده (Data Warehousing)
13
کارگاه آموزشی انباره داده (Data Warehousing)
14
مدیریت پروژه هوش تجاری
15
کارگاه آموزشی مدیریت برنامه هوش تجاری
روش تدریس
با توجه به تجربيات و تحصيلات مديران و کارشناسان شرکت کننده در دوره و نيازهاي آموزشي مشترک آنان، کوشش شده است تا گرايش اصلي دوره بسوي "مباحث کاربردي" باشد و در ضمن "مفاهيم نظري" نيز در حد نياز مطرح گردد. روش تدريس تلفيقي از آموزشهاي نظري، بحث و تبادل نظرگروهي، طرح قضاياي مديريتي و مسايل سازماني در گروههاي کوچک، و تمرينات مختلف در مورد مسايل و مشکلات موسسات خواهد بود.
ضمنا در ارائه مفاهیم و برگزاری کارگاه های آموزشی از روش تدریس گروهی(team teaching)به منظور افزایش اثربخشی آموزش ها استفاده خواهد شد.
شرایط شرکت کنندگان
مخاطبين دوره
مدیران ارشد و روسای سازمان ها و بنگاه های اقتصادی، مدیران میانی
مدیران فناوری اطلاعات
مشاوران سازمان و مدیریت
مشاوران فناوري اطلاعات
كارشناسان ارشد حوزه فناوری اطلاعات، برنامه ریزی و استراتژی
برنامهنويسان و طراحان راهحلهاي سازماني مبتني بر فناوري اطلاعات
شرايط اصلي شركتكنندگان :
دارا بودن مدرک تحصيلي کارشناسی
دارا بودن حداقل سه سال سابقه کار مفید
گواهینامه
درپايان دوره به شركت كنندگاني كه ساعات حضور آنها درجلسات درس بيش از 75درصد كل ساعات دوره باشد، گواهينامه تخصصي پايان دوره توسط سازمان مدیریت صنعتی اعطاء خواهد شد.
ارزيابي و قضاوت ميزان يادگيري دانشجويان براساس آزمون طي دوره، كارگروهي و پروژه هايي است كه از طرف استاد تعيين مي گردد.
هم چنین افرادی که دوره را با موفقیت به پایان برسانند، میتوانند در دورههای آموزشی آماده سازی آزمون CBIP (Certified Business Intelligence Professional)که توسط موسسه بین المللی TDWI (The Data Warehousing Institute) برگزار می شود، شرکت نمایند. خدمات مربوط به دوره آماده سازی و تور آزمون خارج از کشور در صورت نیاز شرکت کننده و بر اساس هزينه هاي جداگانه ارائه خواهد شد.